Vintersolhverv

21.-24. december

Denne fest er årets begyndelse. julen er hjulet på tidens rok, der spinder årets tæppe, og nu er klar til at hvile, indtil rokken spinder igen helligtrekongersaften.
I julen fødes solen af mørkets livmoder. Mørket forvandles til lys.
Julen er fødselsfesten for solen, lysets fest, træets, glædens, kærlighedens og barnets fest. Der pyntes med mistelten og kristtorn, og hjerter hænges overalt. Der pyntes med træer, grønne grene, røde og hvide lys, og julebukken får sin hædersplads.
Grød spises som et helligt fødselsmåltid, og der ofres til husånden, hjælperen, den lille nisse på loftet.
Der gives med glæde til mennesker i alle lande, himlens fugle og markens dyr. Der leges, gættes gåder og fortælles historier.
Intet hjul drejer, solen skal have fred til at fødes, og tiden hviler med festen. Julen er hviletid, nyd det.
Gudinderne er solen, lyset, moderen, barnet og Jesus.

Januar

Den dybe, kolde vinter begynder og Moder Jords kræfter arbejder dybt i mørket. Det giver koncentration, og tiden egner sig til det indre arbejde, meditation og fortælling af spøgelseshistorier, eventyr, varm saft, te og æbleskiver.

Nytårsny

Første fuldmåne efter Vintersolhverv skal du starte de projekter, du ønsker at arbejde med i det nye år. Nytårsny er ønskeopfyldende og en sikkerhedsventil for økonomiske problemer. I folketroen udføres ritualet fra Sortmåne til første gang Nytårsny bryder gennem skydækket.

Sortmåne

“Hvad jeg vil i året-ritual”. Klæd dig godt på, da det som oftest er bitterligt koldt denne nat.
Medbring det du ønsker at arbejde med. Vil du rejse, så medbring pas og rygsæk. Vil du skrive, medbringer du blyant, papir og skrivemaskine. Skal du tegne eller male, medbringes pensler. Musikere medbringer klaveret osv. Således belæsset vandrer du i den sorte nat, til mørket og månen har fattet din magi.

Nymånens lys sikrer penge i huset i året, der kommer. Du vandrer i månens lys med tegnebog, mønter eller sedler i dine hænder og lader månen lyse på dem.

Mens du nyder den klare frost, beder du månen følge dig med energi, mad, penge, tøj og varme. Vel hjemme lægger du mønter og sedler i vindueskarmen, hvor du lader dem ligge, til du er absolut i bekneb.

Næste nytårsny vil du se, at pengene stadig ligger der, og at der altid har været penge, mad og varme i huset…